Even een Whatsapp sturen naar een vriend of vriendin… Even een vakantiefoto plaatsen op Instagram of inchecken op Facebook met vrienden bij je favoriete café. We doen het vast allemaal wel eens. We delen onze interesses en emoties met onze vrienden. Social Media is daarom ook een schat aan informatie voor bedrijven. Met social media marketing bereik je eenvoudig en heel doeltreffend jouw gewenste doelgroep en juist daarom is het zo effectief.

CONCEPT

Zonder recept geen gerecht en zonder concept geen content. Logisch natuurlijk. Het bedenken en uitwerpen van een creatief concept is cruciaal voor je online campagne. Wil je een nieuw product introduceren? Wil je een nieuwe dienst lanceren of heb je een leuke actie? Met een goed concept en de juiste doelstelling is succes binnen handbereik

CONTENT

Om doelstellingen te bereiken heb je content nodig. Val op door het plaatsen van eigen unieke content in je social media berichten.

Onder content verstaan we foto’s, video’s, webpagina, website, webshop, artwork, inhoud van dienst/product etc.

PUBLICEREN

De content is er nu hoeft het alleen nog maar geplaatst worden. Belangrijk is om te weten op welk platform je wat wilt plaatsen. Wil je een evenement promoten of een dienst/product lanceren? Dan is het essentieel om te gaan werk met een content kalender. Belangrijk is dat de content geplaatst wordt op het juiste moment zodat je de meeste conversie haalt uit je berichten. Net als reclames op televisie is het de kracht van herhaling die zo sterk is. Adverteer op social media en zorg dat je bericht vaak voorbij komt in de door jou gekozen doelgroep.

MONITOREN

Meten is weten. Je wilt natuurlijk de impact van je campagne meten. Monitor alle social, online en offline media berichten over je merk product of organisatie.